14 Kasım 2013

İstanbul yönetici atamada hata mı yaptı?

ile Maksut Balmuk

headline

 

 

 

 

 

 

 

İstanbul Yönetici Atamada Ödül Sorunu http://www.memurlar.net/haber/419192/ başlığıyla yaptığımız haberden sonra Bakanlığa yapılan başvuruyu ve gelen cevabı birlikte inceleyelim.

Başvuruda;

Eğitim kurumları yöneticilerinin atanmasına dair yönetmelik ekinde yer alan ödüllerle ilgili olarak;
1- Dönemin mevzuatına göre İlçe Müdürü, İl Müdürü yada TTKB başkanı tarafından verilen Teşekkür Belgesi geçerli midir?
2- Müsteşarlık makamı tarafından verilen Teşekkür ya da Takdir belgesi geçerli midir?

Bilgilendirilmemi arz ederim.

Şimdi de gelen cevaba bakalım:

“Takdir, teşekkür, başarı belgesi, sütün başarı, aylıkla ödül veya ödül belgelerinin değerlendirilmesinde bu belgelerin verildiği tarihte yürürlükte olan mevzuata uygun olarak düzenlenmiş olanların alınması gerekmektedir.”
Gelen cevap bu. İstanbul İl Milli Eğitim’e de sözle anlatılamayan, yazılı bildirimlere kayıtsız kalınan konu da bu.

Bu kadar açık ve net cevap daha önce de verildiği halde İstanbul İl Milli Eğitimdeki komisyonun müsteşar imzalı belgeyi dahi kabul etmeyip mutlaka kaymakam, vali, bakan imzalı olacak ısrarı neden?

Tek hata bu mu İstanbul’da hayır değil:

İstanbul’da bir başka sorun da atamalarda yapılan hata kaynaklı:

Örneğin Sarıyer Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne 96,69 puanlı bir öğretmen atanmıştır. Oysa ki bu okulu tercih eden ve daha alt tercihlerine atanan 98,62 puanlı öğretmen bulunmaktadır. Bu atamanın yapılmamasının gerekçesi anlaşılmış değildir. Mevzuata göre bu kuruma atanmasında sorun olmayan daha yüksek puanlı öğretmenin atamasının yapılmaması, dilekçe verdiği halde bir dönüş olmaması da düşündürücü.

Bu atama düzeltildiğinde bir çok kişinin atamasının değişeceği gerçeğini de unutmamak gerekir.

MEB’in son dönem taktiği olan dava aç kazan senin hakkını vereyim mantığı maalesef burada daişletilecek gibi.

Oysa ki gerçek yöneticilik hak kayıplarına yol açmadan işlem tesis etmeye çalışmaktır. Tabii ki insanlık hali hata yapılabilir. Önemli olan hatadan dönülüp insanların mağduriyetini gidermek olması gerekirken ben seni mağdur ettim ama olsun sen yine de dava aç kazan gel demek ne kadar doğrudur? Bu kula işkencedir, kul hakkıdır…

Hatayı yapan sen olacaksın işkenceyi çeken, uğraşan ben. Böyle bir demokrasi yada bürokrasi anlayışı olabilir mi?

İstanbul MEM yapılan bu hataları (ödül ya da yanlış tercihe atanma) düzeltecek mi? Zaman gösterecek.

Yine İstanbul’da Yüksek Lisans Diplomaları ile ilgili bilgiler gelmektedir. Bu durumun da yeniden gözden geçirilmesi gerekir.

Bunlar bizim tespitlerimiz ile biz eğelen bilgiler. İstanbul Erkek, Kabataş ev Vefa lisesini atamalara kapatarak zaten çok büyük tepki çeken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konularla ilgili varsa bir açıklaması yayımlamaya her zaman hazırız.
Daha önce de belirttiğim gibi; http://www.memurlar.net/haber/419192/

“Önemli Not: Biz burada bu belgelerin alınışlarını, yada Başarı belgesi ile Teşekkür belgesinin eş değer tutulmasının ne kadar doğru olup olmadığını değil mevzuata göre uyulması gereken kuralı gündeme taşımak istedik.”
Maksut BALMUK

 
Bu yazının tüm hakları Maksut Balmuk’a aittir. “www.maksutbalmuk.com.tr” biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır